четвер, 18 квітня 2019 р.

Пасхальні дзвони

Наближається одне з найшанованіших та найбільших християнських свят – Великдень або Воскресіння Сина Божого Ісуса Христа. Історію воно має давню, адже ще в давнину наші предки урочисто святкували відродження природи, віддаючи хвалу богові сонця Ярилу. Саме цей день називався Великим, звідти і пішла назва. Потім Пасхою він став завдяки євреям в пам’ять про вихід з єгипетського рабства, коли Червоне море розступилося по слову Господа (адже «Пасха» у перекладі з давньо-єврейської означає «переведення», «перехід»). Християнського змісту свято набуло, коли Христа було розп’ято за два дні до юдейської Пасхи, а саме в пасхальну ніч Син Божий воскрес.
Про всі ці деталі, а також глибинний зміст свята і життєпис Ісуса Христа повідав священнослужитель Свято-Троїцького собору міста Новомосковська ієрей Юрій на зустрічі з семикласниками ЗЗСО № 1, що відбулася в юнацькому відділі центральної міської бібліотеки. Під час години духовності, яка мала назву «Пасхальні дзвони», запрошений гість провів для школярів маленьку лекцію з богослов’я, розповівши, чому саме Ісусу Христу необхідно було постраждати за людські гріхи і в чому була його місія. «Його місія була не просто померти, але ці три дні від п’ятниці до неділі душею він перебував у пеклі, виводивши звідти праведників», - наголосив священнослужитель. Отже Христос зробив так, щоб всі мали можливість воскреснути, як і він.
Діти з увагою та захопленням слухали слова ієрея Юрія, активно приймаючи участь у бесіді. Вони ділилися своїми думками про суть справжньої дружби і зійшлися на тому, що друг – це той, з ким співпадають світогляди, думки та інтереси. Священнослужитель зазначив, що в цьому питанні Господь є найкращим другом, адже знає нас найкраще за всіх.
Питали діти й про Великдень, зокрема, навіщо святити паски, чи потрібно і як дотримуватися посту і чи є його ігнорування гріхом. Проявили себе учні і в знаннях життєпису Ісуса Христа та Біблії, що приємно вразило і ведучих, бібліотекарів юнацького відділу, і запрошеного гостя.
Наостанок фахівці відділу познайомили присутніх з книжковою виставкою, яку підготували спеціально до свята, тож всі бажаючі могли погортати екземпляри Закону Божого




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...